Ο Ρομπέν των …Πελατών (μέρος πρώτο)

Ο ΜΥΘΟΣ :  ο Ρομπέν των Δασών

(αγγλ. Robin Hood) είναι ο αρχετυπικός Άγγλος λαϊκός ήρωας: ένας αβρός κι ευσεβής παράνομος της μεσαιωνικής εποχής, ο οποίος είναι διάσημος από σύγχρονες εκδοχές του θρύλου για το γεγονός ότι άρπαζε χρήματα από τους πλούσιους και τα μοίραζε στους φτωχούς, πολεμώντας την τυραννία και την αδικία. Επίσης παρουσιάζεται ως ένας δεινός τοξοβόλος. Αυτός κι οι ακόλουθοί του συνήθως συσχετίζονται με το Δάσος του Σέργουντ στο Νότιγχαμ.

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ : ο  αναρχικός Τραπεζίτης *

Για τον Πεσσόα, η αναρχία δεν είναι ούτε τα σπασμένα μαγαζιά, ούτε τα καμμένα αυτοκίνητα, όπως οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει, αλλά η ουσιαστική απεξάρτηση από τα κοινωνικά επινοήματα. Όσο για το πώς συνδυάζεται ένας τραπεζίτης, ένα σύμβολο του καπιταλιστικού συστήματος με την αναρχία;,

Από την στιγμή που ο «τραπεζίτης» πείθεται ότι η αναρχία είναι ένα όνειρο που υλοποιείται άμεσα μόνο στο προσωπικό επίπεδο, αποφασίζει να ριχτεί στη μάχη του κέρδους. Οπως υποστηρίζει, η ελευθερία είναι το κυριότερο αγαθό ενός αναρχικού. Τα χρήματα επομένως θα τον λυτρώσουν από τις δουλείες του μέσου αστού που είναι αναγκασμένος να συντηρήσει την οικογένειά του, να σπουδάσει τα παιδιά του, και να ψάχνει για μια θέση στον ήλιο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  : O τραπεζίτης Ρομπέν των …φτωχών**

«Ζει σε μια μικρή πόλη, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, το έκανε ως μία καλή πράξη», προσθέτει ο δικηγόρος του, ενώ ο ίδιος ο Τζιλμπέρτο εξηγεί: «ακλόνητο πιστεύω μου είναι πως εκτός από την προστασία των αποταμιευτών, καθήκον μας είναι επίσης να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη».

Ο Τραπεζίτης – Ρομπέν των Δασών από το 2009 άρχισε σταδιακά να παίρνει χρήματα από πλούσιους πελάτες της τράπεζας. Συνολικά μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ σε φτωχούς πελάτες, γιατί όπως λέει ήθελε να τους βοηθήσει.

Όπως λέει η εφημερίδα La Repubblica η εισαγγελία του Ούντινε του απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και απάτη.

Όπως λέει δεν το μετανιώνει και λέει ότι είχε σκοπό να επιστρέψει σταδιακά τα χρήματα στους λογαριασμούς.

Ο μύθος και η φαντασία στη πόλη μας

Χαϊδάρι 2019 και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είχαμε για πέντε χρόνια (2104-2019 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ) ένα Ρομπέν των δασών  στο τιμόνι του δήμου μας. Στην εποχή της υπερ-πληροφόρησης και των ειδήσεων και εικόνων απο παντού. Προσπάθησαν να μας πείσουν, ότι αυτό που βλέπουμε γύρω μας, δηλαδή την παντελή απουσία έργου είναι κάτι μόνο στο μυαλό ΜΑΣ.

 Λίγο πριν απο τις εκλογές αναφέρει το δημοσίευμα ” ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ…

Για το έργο της δημοτικής αρχής του. Και πρώτα-πρώτα για τα αντιπλημμυρικά έργα, που ολοκληρώνονται. Το καμάρι του. Για τις πεζογέφυρες πάνω από την εθνική οδό. Για την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο της θάλασσας όσο και των ορεινών όγκων, από τη δήθεν αξιοποίηση των επενδυτών, δηλαδή την καταστροφή.

Για την επιθετική πολιτική απέναντι στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Για το κοινωνικό παντοπωλείο που τροφοδοτεί μονίμως πάνω από 1000 οικογένειες. Για τα νήπια που πάνε πια όλα στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς όμως τροφεία. Για τη συντήρηση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών.

Αυτά αναφέρονται στον κανονισμό κοινοχρήστων χώρων του δήμου μας, τα οποία ουδέποτε εφαρμόσθηκαν, γιατί σε καμία απόφαση κοπή δένδρων της ΕΠΖ ή σε άλλη σχετική απόφαση δεν λαμβάνεται υπόψιν ο Κανονισμός ως αιτιολόγηση.

“την πρόταση του κ. Δημάρχου, η οποία έχει ως εξής: Προτείνεται να συμπληρωθεί η παρ. 7 του Άρθρου 5 – Γενικές Αρχές, ως εξής:
7. Απαγορεύεται αυστηρά κάθε επέμβαση στα δέντρα που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους (κλάδεμα, κόψιμο κ.λπ.). εκτός αν βεβαιώνεται αναγκαιότητα παρέμβασης και έχει χορηγηθεί σχετική άδεια από το Τμήμα Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου”.

‘Ας αρχίσουμε από  τα δένδρα, στα στενά πεζοδρόμια, με μία απόφαση της πρώην δημοτικής αρχής στα τέλη του 2014.  Στο αιτιολογικό της απόφασης, αναφέρονται τα παρακάτω:

–Το πλάτος του πεζοδρομίου μπροστά από την οικία του κ. …Ν. Τ… είναι 0,60 μ. δηλαδή λιγότερο από το ελάχιστο απαιτούμενο για την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, σύμφωνα και με την παρ.1&2 του άρθρου 2 του με αρ. 2621/Β/2009 ΦΕΚ «Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών, που προορίζονται για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία πεζών, επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών, με απαραίτητο
ελάχιστο πλάτος 1,50 μ. (του κρασπέδου μη συνυπολογιζόμενου) ελεύθερο από κάθε είδους σταθερό ή κινητό εμπόδιο και μέγιστη αποδεκτή εγκάρσια κλίση 2%. Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση όπως σήμανση, φύτευση, αστικός εξοπλισμός απαγορεύεται να τοποθετείται εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών». Πάνω στο πεζοδρόμιο και αριστερά και δεξιά από την είσοδο της εν λόγω οικίας υπάρχουν δύο (2) δέντρα (νεραντζιές) που παρεμποδίζουν την διέλευση των πεζών.

και η ΑΠΟΦΑΣΗ 16/2015 ΕΠΖ , Την κοπή και απομάκρυνση των δύο δέντρων (νεραντζιών) εκατέρωθεν της εισόδου στην Θ…. .., προκειμένου να απελευθερωθεί η κίνηση στο ούτως ή άλλως στενό πεζοδρόμιο.

Η μοναδική απόφαση παραπάνω για χάριν του συγκεκριμένου δημότη, με αιτιολόγηση σαφή και τεκμηριωμένη και σίγουρα μια σωστή απόφαση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη λογική. Γιατί απαγορεύονται όλα τα εμπόδια, στα πεζοδρόμια και  όχι μόνο τα δένδρα. Μετά οι υπόλοιπες αποφάσεις, δεκάδες, για συγκεκριμένους πάλι δημότες. Θετικές μεν  για την κοπή των δένδρων, πάλι προς χάριν της διευκόλυνσης των πεζών  μπροστά στην οικία τους αλλά χωρίς φωτογραφίες και αιτιολόγηση.

Και οι υπόλοιπες, με το ίδιο αίτημα, κοπή δένδρου ή δένδρων, πάλι σε στενά πεζοδρόμια, αλλά εδώ αν και γίνονται δεκτά τα αιτήματα,παραπέμπονται σε άλλη συνεδρίαση.

Άλλα πάλι αναβάλλονται ***

Καμία συνέπεια και συνέχεια στις αποφάσεις που θεωρούν δεδομένη τη νομοθεσία μόνο όταν θέλει η Επιτροπή να δικαιολογήσει επαρκώς την απόφασή της, μόνο η ευνοιοκρατία είναι το μέλημά της.

Και βέβαια, ας δούμε για την ίδια διεύθυνση κατοικίας και το ίδιο πρόβλημα,  πως αποφασίζει η ΕΠΖ ανάλογα με ποιά  δημότισσα, υποβάλλει το ίδιο ακριβώς αίτημα με διαφορά ενός μήνα.. ****(1) κ (2). Στην ίδια διεύθυνση (Θ……)  τον Ιούνιο δεν γίνεται δεκτή η αίτηση , τον Ιούλιο με νέα αίτηση από άλλη δημότισσα, γίνεται δεκτό.

Δύο μέτρα και πολλά τα σταθμά,  η λογική και η αιτιολόγηση έχουν κάνει φτερά.

Τι να περιμένει κάποιος-α, απο μια δημοτική αρχή που άφησε τα δένδρα στο πεζόδρομο Καραϊσκάκη και στο Παλατάκι, απλά να υποκύψουν στο “μοιραίο”.  Με μια απόφαση για  τον τελικό αφανισμό “Απόφαση κοπής Ασθενών δένδρων”. Υπήρχε από το 2016 η αυτοψία της Δασικής Υπηρεσίας , με συγκεκριμένη αναφορά για ύπαρξη “ξένων σωμάτων ” στους  κορμούς των δένδρων, που τα πλήγωναν για χρόνια και έπρεπε να απομακρυνθούν και τα δένδρα να συντηρηθούν. Με συγκεκριμένες εργασίες, για τη φροντίδα των δένδρων, που μπορεί κάποια να ήταν ασθενή  αλλά όχι ημιθανή. Γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες  οδηγίες και ειδικοί για τη φροντίδα όλων των ασθενών . Για αυτό υπάρχει η επιστήμη και η γεωπονική . Με συγκεκριμένο τρόπο  όχι μόνο για τη φροντίδα αλλά και τη κλάδευση ανάλογα το είδος δένδρου. “Κοπή υψηλών δένδρων”, είναι το συγκεκριμένο έργο που προβλέπεται σε κωδικό στον προϋπολογισμό του δήμου και  είναι δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεωτική εργασία.

Στο δήμο Χαϊδαρίου, τα τελευταία πέντε έτη, καμία εργασία και συντήρηση για τα δένδρα. Μόνο κοπές και βέβαια πτώσεις λόγω καιρικών και “δημοτικών” φαινομένων. Όταν δεν συντηρούνται τα δένδρα, εγκιβωτισμένα σε τσιμέντα και πλάκες πεζοδρομίου και εγκλωβισμένα σε μάντρες και τοίχους, τι θα κάνουν;Όταν δεν κλαδεύονται με συγκεκριμένο τρόπο από  εξειδικευμένο  προσωπικό.

Και μόνο δύο ενστάσεις -δύο δημότες διαμαρτυρηθήκαμε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και ευτυχώς ο συμπολίτης κ. Υ. Λ.-ο μοναδικός που έσωσε τη τιμή της πόλης -υπερασπιζόμενος το Ελληνικό Σύνταγμα και το άρθρο 24 ,  προσέφυγε στη τριμελή επιτροπή και  βέβαια η  απόφαση ακυρώθηκε.  Η προσφυγή των “μαμάδων στο δρόμο¨  στο ΣτΠ με αριθ. πρ 238153/37044/2019  για τη διαμεσολάβηση για την κοπή των δένδρων  αλλά και τον αποκλεισμό της  οδού Πύλου, ήταν μια μικρή αλλά αποτελεσματική πίεση προς την πρώην δημοτική αρχή. (Το μοναδικό έργο, η οδός Πύλου, για το οποίο ο εργολάβος δεν ζήτησε παράταση και ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική προσθεσμία της  σύμβασης -3 μήνες).

Και μην ξεχνάμε οτι στο Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου μας (2016). ο ίδιος ο  δήμαρχος  είχε επιβάλλει την αντικατάσταση, νέα φύτευση για κάθε δένδρο που κόβεται. Δεν το υλοποίησε όμως, γιατί σχετική απόφαση δεν έλαβε η ΕΠΖ, ποτέ.

Επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες επιτροπές και αρμόδιοι,  για τις κοπές δένδρων πριν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Επειδή δεν είναι δυνατόν ο δήμος μας να προχωρήσει με όρους ευνοικοκρατίας.

Επειδή υπάρχουν αρχές, νομιμότητας και χρηστής διοίκησης και αναλογικότητας, που η διοίκηση οφείλει να ακολουθεί.

Επειδή η διοίκηση οφείλει πρώτη να δρα νόμιμα και να δίνει και το καλό παράδειγμα, ορίστε πως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, για τα σχετικά αιτήματα******

  • Αρχικά κατατίθεται το αίτημα στο πρωτόκολλο του Δήμου.
  • Όταν το αίτημα κοπής δένδρου σχετίζεται με την κατάσταση του δένδρου (φυτοϋγεία, ανάπτυξη κλπ), χρεώνεται στην Δ/νση Περιβάλλοντος και ακολουθεί επιτόπια εξέταση από τους γεωπόνους του Τμήματος Πρασίνου. Στις περιπτώσεις όπου το αίτημα κοπής δένδρου σχετίζεται με ζημιές στις υποδομές, προβλήματα στην ασφάλεια κυκλοφορίας οχημάτων, κλπ, χρεώνεται επιπλέον και στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Στη συνέχεια η Δ/νση Περιβάλλοντος κάνει εισήγηση για τα αιτήματα κοπής των δένδρων προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
  • H Επιτροπή Περιβάλλοντος εξετάζει τα αιτήματα, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και τις τυχόν αντίστοιχες εισηγήσεις της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, και ακολούθως εισηγείται προς  το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, αποφασίζει σχετικά με την κάθε αίτηση.
  • Αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η κοπή, τότε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ετοιμάζει τον φάκελο για κάθε αίτηση χωριστά, τον οποίο αποστέλλει στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, για να εκδοθεί η άδεια εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας.
  • Μετά την εκδοσή της, η άδεια εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας αποστέλλεται στον αιτούντα, προκειμένου να προβεί στην κοπή του δένδρου.
  • Αν απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η αίτηση του για κοπή, τότε η Δ/νση Περιβάλλοντος ενημερώνει με επιστολή τον αιτούντα σχετικά.

Ούτε Ρομπέν των ..φτωχών

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό επενδυσης 351.000 ευρώ και επιχορήγηση όλο το ποσόν -351.000 . Ο Δήμος Χαϊδαρίου απορρόφησε μόνο 22,38% δηλαδή 78.571 ευρώ. Το πρόγραμμα ισχύει απο 1/1/2017 μέχρι 31/12/2020.

Τι μας λέει το ίδιο το ΕΣΠΑ για τη Πράξη, το οποίο  αποτελείται απο δύο υποέργα  . Το ένα με διανομή τροφίμων αλλά και βασικών ειδών ένδυσης και βιβλία και παιχνίδια. Το δεύτερο για παροχή συσσιτίου.

Η προτεινόμενη Πράξη με την ονομασία: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου», συνολικού προϋπολογισμού: 351.000,00€, περιλαμβάνει τη λειτουργία για τρία (3) χρόνια, δομών κοινωνικού παντοπωλείου και παροχής συσσιτίου. Η προτεινόμενη Πράξη στοχεύει: – στην κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου Χαϊδαρίου οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή (ωφελούμενοι της περιοχής παρέμβασης: άτομα και οικογένειες ανεξάρτητα εθνικότητας και θρησκείας), – στην ελάφρυνση των συνεπειών και των αποτελεσμάτων (βιοτικών και συναισθηματικών) που απορρέουν από την κρίση και την μακροχρόνια ανεργία.
Η προτεινόμενη Πράξη αποτελείται από δύο (2) Υποέργα: -Υποέργο_1: Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ενδεικτικού Προϋπολογισμού: 117.000,00€: Αφορά στη διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κ.λπ., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Το παντοπωλείο θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, με το απαιτούμενο προσωπικό και θα συνδέεται με τoυς Μαζικούς Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία, την Τοπική Κοινωνία κ.α. για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων. -Υποέργο_2: Λειτουργία Δομής Παροχής Συσσιτίου, Ενδεικτικού Προϋπολογισμού: 234.000,00€: Αφορά στην παροχή συσσιτίων σε σταθερή και τακτική βάση σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Η εν λόγω Δομή θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, θα πληρεί τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις και θα έχει συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα παροχής γευμάτων, θα διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό και παράλληλα θα συνδέεται με τoυς Μαζικούς Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία, την Τοπική Κοινωνία κ.α. για την σίτιση των ωφελούμενων.

Ο Δήμος μας, ακόμα μια φορά δεν αναφέρει, με λεπτομέρειες  σχετικά. Στην ιστοσελίδα του δήμου  , η παραπομπή στη σελίδα του ΠΕΠ, με  τις υπεύθυνες  υπαλλήλους του προγράμματος.  Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων της Δομής: 10510 άτομα .Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων τις τελευταίες 30 ημέρες: 567. 

ΌΧΙ 1000  άτομα, όπως ισχυρίστηκε στην συνέντευξη ο πρώην δήμαρχος.  

Αν δείτε στην  ίδια σελίδα, υπάρχει  αναζήτηση ανά είδος και δήμο. Είδη διαβίωσης, ενδύματα, υπόδηση, τροφή. Όσον αφορά το Δήμο μας σας παραπέμπει στην οδό Καρδίτσης 5 στο ΚΑΠΗ. Αλλά για αστέγους  ή  ηλικιωμένους, η αναζήτηση  δεν βρίσκει τίποτα στο δήμο μας. Γιατί;

Μάλιστα και ποια είναι αυτά τα άτομα και οι οικογένειες; Πως έγινε η επιλογή των δικαιούχων; Πως γίνεται η ενημέρωση στους  ενδιαφερόμενους; Μήπως υπάρχουν και άλλα άτομα και οικογένειες που θα μπορούσε να βοηθήσει  ο δήμος;  Έχουν όλοι οι αναξιοπαθούντες, όλες οι οικογένειες  στήριξη απο το πρόγραμμα; Λεφτά υπάρχουν από το πρόγραμμα.

Και για τους άστεγους, που σίγουρα υπάρχουν. Μόλις στις 4/11/2019 δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού & Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ και της Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης σχετικά με την αναγκαιότητα της παράτασης ισχύος των αποφάσεων ένταξης και της χρηματοδότησης των Δομών για Αστέγους (Υπνωτήρια και Κέντρα Ημέρας) από το ΠΕΠ, καλείστε να υποβάλετε άμεσα αίτημα τροποποίησης Απόφασης Ένταξης ως προς το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό των Πράξεων.*******

Ο Ρομπέν  λείπει …για δουλειές

Αλήθεια, πρώην Πρόεδρε και μέλη της  ΕΠΖ, επειδή ισχύουν τα παρακάτω για την κοπή των δένδρων. Βέβαια μπορεί το άρθρο 458 να καταργήθηκε στο Νέο Ποινικό Κώδικα αλλά η διοικητική παράβαση ;

Άρθρο 40 παρ 2 του ν. 1337/83 (ΦΕΚ 33/Α/14-3-83) για δέντρα τα οποία βρίσκονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή ΖΟΕ, που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, απαιτείται έκδοση άδειας από την οικεία πολεοδομική αρχή. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η κοπή των δέντρων χωρίς την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια τιμωρείται με τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα!
Άρθρο 29 παρ. 2ζ του ν. 4495/2017 , σύμφωνα με το οποίο, απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για την κοπή δέντρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή ΖΟΕ, καθώς και σε οικισμούς προυφιστάμενους του ν.δ. 17/7/1923 (Α 223) και οικισμούς οριοθετημένους με το από 24.5.1985. Ειδικά για την κοπή δέντρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού,
Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας χορηγείται ύστερα από αίτηση, η οποία συνοδεύεται από τεχνική έκθεση του αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα και της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου δήμου και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.
Για κοπή δέντρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας, οπότε, για την κοπή τους απαιτείται σχετική άδεια από το αρμόδιο δασαρχείο:
Νόμος 4280/2014 (ΦΕΚ 159/Α/8-8-14):
Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 32 (που αντικατέστησε το άρθρο 3 παρ. 4 του νόμου 998/79 περί προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων), “..στις διατάξεις του νόμου αυτού υπάγονται και τα εντός των πόλεων και των οικιστικών περιοχών πάρκα και άλση, το περιαστικό πράσινο, οι κηρυγμένες δασωτέες και αναδασωτέες εκτάσεις. Στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας υπάγονται και τμήματα πάρκου ή άλσους, τα οποία φέρουν μη δασική βλάστηση συνδέονται όμως οργανικά με το σύνολο του πάρκου ή άλσους, υπό την έννοια οτι συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του συνόλου

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ

Σε μια στιγμή απογοήτευσης και θυμού ο πρώην αριστερός Πεσσόα αναφωνεί: «Το βέβαιο, φίλε μου, είναι ότι ο σοσιαλισμός κι ο κομμουνισμός είναι καθεστώτα μίσους, κι όπως λέει και το γνωμικό, προς ενίσχυση της ανθρωπότητας, τα μισητά καθεστώτα δεν μπορούν να διαρκέσουν». Χωρίς να το διακηρύσσει, ο ποιητής καταλήγει στο συμβιβαστικό σύνθημα ότι «το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …(ΜΕ  ΤΑ ΜΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ και την οδό Πύλου )

*«Ο Αναρχικός Τραπεζίτης: και Πέντε Διάλογοι για την Τυραννία», ( Fernando António Nogueira de Seabra Pessôa–εισαγωγή – μετάφραση – σημειώσεις του Γιάννη Σουλιώτη, εκδ. Παρουσία, 2009).

**https://www.newsit.gr/kosmos/trapezitis-adeiaze-logariasmous-plousion-kai-evaze-ta-xrimata-se-ftoxous-pelates/2629818/

***https://diavgeia.gov.gr/doc/6676%CE%A9%CE%973-%CE%A0%CE%9B%CE%9C?inline=true

****(1)https://diavgeia.gov.gr/doc/609%CE%9C%CE%A9%CE%973-%CE%99%CE%A4%CE%99?inline=true

****(2) https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A38%CE%A5%CE%A9%CE%973-94%CE%A6?inline=true

******https://www.kifissia.gr/el/DiadikasiaKopisDendron

*******http://www.socialattica.gr/sites/default/files/field/file/apps/3217_2019.pdf