Γιατί ο Δήμος δεν υιοθετεί το διαδικτυακό ψήφισμα για τον Σκαραμαγκά; Γιατί δεν θέλουν τον λαό να αποφασίζει με σύμπνοια, για τα μεγάλα;

Γιατί, μόνο ‘Ολοι Μαζί Μπορούμε

Το ψήφισμα είναι σε εξέλιξη και είναι ακόμα στην αρχή. Μόλις τις 18/6/2021 ανέβηκε . (Ψηφίστε και Κοινοποιείστε https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/prothypoyrgos_akyroste_tin_polisi_tis_provlita_4_sto_skaramagka_giati_anikei_sto_haidariotiko_lao/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1237691-akyroste_tin_polisi_tis_provlita_4_sto_skaramagka_giati_anikei_sto_haidariotiko_lao&utm_term=avgKgb%2Bel&fbclid=IwAR3iXKfR1ZXPIupeNkPE8ilDuiBpLxkq4J0EnxT4hYPcxo_ToOjRyycvHU0)

Γιατί μόνο η κα Ελένη Μπέλα και ο κος Δημήτρης Τσατσαμπάς, κοινοποίησαν το ψήφισμα στους προσωπικούς λογαριασμούς τους;

Στο προσκλητήριο της μάχης, κανένας δεν περισσεύει. Πού κρύφτηκαν οι άλλοι; Ντηνιακός, Σάββα,Θεοδωρακόπουλος,Καρατζαφέρης, Αργυρόπουλος , Ζεβόλης,Βελεντζας, Ηλιάδης, Πετούσης,Κοντογιάννη, Χρονοπούλου Δούμουρα, Σελέκος, Δαουάχερ,Παντελάρος, Καραγιάννης , Μοσχονάς, Χουδελούδης, Βαρυτιμιάδης,Θερμού Θεοφίλης, Αλεξόπουλος, Παπαδάκος, Βίτσα, Γερολυμάτος, Αλεξάκης, Κέντρης, Τοκατλίδη,Θεοτοκάς, Ασπρογέρακας, Γκανά-Ρηγάκη.

Γιατί Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι είσαστε αμέτοχοι;

“Το ΔΣ Χαϊδαρίου αποφασίζει να συνεχίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τον αγώνα για ανάκληση ή ακύρωση της απόφασης αυτής.
Με εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.
Με την επιδίωξη συντονισμού ενεργειών με τους όμορους Δήμους και τον ΑΣΔΑ.”

Γιατί, παρά τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, όπως αναφέρεται παραπάνω με την 20/2020 * Γιατί δεν έγιναν όσα αποφασίσθηκαν;

Γιατί δεν ανταποκρίθηκαν τα άλλα μέλη; Ενώ το γνώριζαν από την αρχή σχεδόν. Από τις πρώτες ημέρες που δημοσιοποίησα το ψήφισμα στο ΑVAAZ, ενημέρωσα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Επίσης συγχρόνως είχα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση τους.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα. Γιατί δεν θέλουν να διαδοθεί ένα ψήφισμα που ενώνει σε ένα κοινό σκοπό για το κοινό καλό; Για την ευημερία και την πρόοδο, την ανάδειξη της πόλης μας σε αισθητικό επίπεδο αλλά και Οικονομικό. Με την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας. Στις εκλογές ζητάνε την ψήφο μας, μας πλησιάζουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν την ψήφο τη δική μας. Για να κάνουν το καλύτερο για την πόλη μας και τώρα μας λένε ότι θα αποδυναμωθεί το αίτημα, αν έχει μικρή συμμετοχή το ψήφισμα;

Γιατί Δήμαρχε κε Ντηνιακέ και Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν φροντίζετε να υπάρχει συμμετοχή και ανταπόκριση ; Ενδυναμώστε το ψήφισμα με δημοσιεύσεις. Δεν θέλετε να υλοποιήσετε το μεγάλο έργο ανάπλασης, που ήταν σημαία στην προεκλογική σας εκστρατεία;

Δεν θέλετε κε Σελέκο, να αποκτήσει πρόσβαση ο χαϊδαριώτικος λαός στη θάλασσα του; Γιατί για να δημιουργηθεί η δομή και να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες ήσασταν τόσο πρόθυμοι; Και με πόση υπερηφάνεια ανακοινώνατε τη σύμπνοια της τοπικής κοινωνίας για την φιλοξενία . Αλλά τώρα δεν συμμετέχετε σε ένα ψήφισμα για να έχουμε πρόσβαση όλοι και όλες στην προβλήτα 4.

Γιατί δεν αποφασίσθηκε στη σχετική συζήτηση της 23ης/6/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημόσια υποστήριξη του εν λόγω ψηφίσματος και ενδυνάμωση του μέσω κοινοποίησης σε όμορους δήμους όπως και ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ. Επειδή ο Σκαραμαγκάς είναι το θαλάσσιο μέτωπο όλης της Δυτικής Αθήνας.

Γιατί μόλις στις 22/6/2021, αποφασίσθηκε η ανάθεση σε δικηγόρο***, “Σύμβαση Ανάθεσης Εντολής” για το χειρισμό της υπόθεσης με νόμιμους χειρισμούς!Συμβουλευτικούς και Εξωδικαστικούς χειρισμούς (γιατί υπάρχουν και μη νόμιμοι;) Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει άσκηση Αγωγής, ένδικα μέσα. Και τότε τα εξώδικα του Δήμου, που προειδοποιούσαν για Αγωγές και δικαστήρια; Κενά όπως κενά και στα τυφλά προχωράνε για χρόνια. Και μην πείτε ότι καθυστέρησε η υποβολή προσφορών , επειδή μόλις στις 17/6/2021 ο κος Κοντιάδης , ο εν λόγω δικηγόρος, υπέβαλε την οικονομική προσφορά του . Και για να μπορεί να εφαρμοσθεί η απόφαση σε νομική βάση, η ανάθεση έπρεπε να είχε αποφασισθεί τότε , στις 13/2/2020 για να συμπεριλάβει αρχικά την ειδική νομική γνωμάτευση για τον χειρισμό της υπόθεσης . Έπρεπε να είχαν προηγηθεί έγγραφα μετά την εξώδικο κοινοποίηση, απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, δημιουργία φακέλλου κλπ, από και προς τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο.

–Και συμπεριλάβετε στο τέλος της απόφασης ότι “το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για κάθε παραπέρα ενέργεια ώστε να προστατευτούν τα νόμιμα δικαιώματα του Δήμου Χαϊδαρίου”

Στις 7/7/2021 θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία. Αλλά δεν είναι αργά να πιεστεί η Κυβέρνηση μέσω της εκπεφρασμένης βούλησης του λαού.

Γιατί δεν συνεργάζονται με τους δημάρχους της δυτικής Αθήνας

Γιατί δεν συζητήθηκαν οι προτάσεις του κ. Τσατσαμπά; οι οποίες μεταξύ άλλων, προτάσσουν τη συνεργασία μεταξύ των δήμων της Δυτικής Αθήνας, με μνημόνια για χρήση παραθαλάσσιας αναψυχής. Την κήρυξη της προβλήτας 4 ως κοινής διαδημοτικής ζώνης. Με αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους δημότες όλης της Δυτικής Αθήνας. Μήπως γιατί τα συμφέροντα που θέλουν κατασκευές μέσα στο δάσος και την επικίνδυνη κυκλοφοριακή σύνδεση , είναι πιο ισχυρά; Και έχουν παντού απλωμένα τα μακριά χέρια, σε δεξιούς και αριστερούς και ανεξάρτητους δημάρχους; Ή γιατί θέλουν να είναι αρεστοί σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές , που αποφασίζουν για εμάς , χωρίς εμάς.

Γιατί τόσα χρόνια μιλάμε για τη διεκδίκηση της προβλήτας 4, αν και καλλιεργήθηκαν προσδοκίες επί Δημαρχίας Σελέκου ότι θα αποδοθεί η έκταση στον Χαϊδαριώτικο λαό. Με την προσωρινή δομή προσφύγων και απόδοση στο Χαϊδάρι μετά την αποχώρησή τους. Αλλά καμία νομική τεκμηρίωση δεν έγινε, προς διασφάλιση.

Γιατί; Ποιός εμπόδισε τον κο Βίτσα, τότε αρμόδιο Υπουργό, να πραγματοποιήσει την δημόσια υπόσχεση του;

Γιατί ο κος Σελέκος, τότε Δήμαρχος, δεν διασφάλισε με νομικά έγγραφα ή έστω μέσω υπηρεσιακής αλληλογραφίας την δέσμευση την υπουργική; Γιατί μόνο με δημοσιεύματα έγιναν γνωστά τα παραπάνω;

Γιατί δεν παρουσίασε ο δήμαρχος κος Ντηνιακός, το σχετικό νομικό έγγραφο, το οποίο αναγράφεται στο προεκλογικό του φυλλάδιο “επιπλέον υποβάλαμε πρόταση για νομική κατοχύρωση της έκτασης στο Δήμο μας , μέσα από συμβολαιογραφικό προσύμφωνο με τα συναρμόδια Υπουργεία πριν την αποχώρηση προσφύγων-μεταναστών.” Που είναι το συμβολαιογραφικό προσύμφωνο; Πότε υπεγράφη και από ποιους;

Γιατί ο Δήμαρχος δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον;

Γιατί ο Δήμος “έμεινε” στην προηγούμενη εξώδικη δήλωση που είχε απευθύνει προς τον Ειδικό Διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) τον Δεκέμβριο του 2020, κατά την διενέργεια του διαγωνισμού για την πώληση του κυρίως μέρους των ακινήτων των ΕΝΑΕ, του λεγόμενου «στρατιωτικού τμήματος». Σε εκείνη την εξώδικη δήλωσή του, ο Δήμος Χαϊδαρίου είχε επισημάνει  ότι στα προς πώληση από τον Ειδικό Διαχειριστή ακίνητα περιλαμβάνονταν και οικόπεδα τα οποία, σύμφωνα με το ΚΑΕΚ τους, δεν ανήκουν στον Ειδικό Διαχειριστή δηλαδή στα ΕΝΑΕ αλλά στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Γιατί ο Δήμος “έμεινε ” στις εξώδικες δηλώσεις; με τις οποίες καλούσε την μεν ΕΤΑΔ να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αφορά και περιλαμβάνει την έκταση της προβλήτας 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, άλλως δηλώνει ότι  θα καταφύγει ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη και προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών της Δυτικής Αθήνας που προσβάλλονται από τις ενέργειες δημοπράτησης και πώλησης της ανωτέρω έκτασης.

Γιατί Δήμε, αφού η έκταση έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο με ΚΑΕΚ 05146010005 (274.287,57 ΤΜ) ως περιουσία του Δήμου, γιατί είναι πέρα από τη γραμμή αιγιαλού, όπως περιγράφεται στο 223/τ.Α/5-11-1957. Γιατί τώρα περιλαμβάνεται στην πώληση; Αφού δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας η παράνομη επιχωμάτωση.

Γιατί εισέπραξε ο Δήμος επιχορήγηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την δομή φιλοξενίας; Ειδικό τέλος για την παραμονή των προσφύγων, όπως και ο δήμος Σάμου και Χίου κλπ. Αν δεν ανήκει στο δήμο η προβλήτα 4, μήπως πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα; 682.686 ευρώ για τη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, έχει εισπράξει ο Δήμος και ακόμα 350.000 αναμένονται (τα 140.000 έχουν ήδη πιστωθεί) για έργα από το Ταμείο Αλληλεγγύης. **

Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Επειδή η βασική αρμοδιότητα και αποστολή του Δημάρχου είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Αξιότιμε Δήμαρχε πως προασπίζεις το δημόσιο συμφέρον; Γιατί από τις καθυστερημένες ενέργειες σου, αποδεικνύεται ολιγωρία. Γιατί δεν εκτέλεσες την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , εγκαίρως; (απόφαση 20/2020) Από τις 13/2/2020 είχες χρόνο. Γιατί δεν οργάνωσες, έγκαιρα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών;Γιατί δεν προχώρησες μετά τις άκαρπες εξώδικες κοινοποιήσεις,έγκαιρα σε Αγωγές και την ανάθεση σε δικηγόρο όπως τώρα μόλις στις 22/6/2021 με την 127/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ; Αυτά είχες υποχρέωση από τον Νόμο 3463/2006 άρθρο 1 και παρ. α και β.

Γιατί δεν έχεις εξαντλήσει όλα τα πρόσφορα μέσα, για να ακυρώσεις τον διαγωνισμό;

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαϊδαρίου, ενώ η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια 1821-2021.. Εσείς θα μετράτε στη βάρδια σας ακόμη μια χασούρα για το Χαϊδάρι. Είστε ακόμη δυνατοί στη σκηνή γιατί εκπαιδεύσατε τον κόσμο να αποδέχεται την μοίρα του χαμένου. Ως πότε;

Γιατί δεν διεκδικούμε όσα μας ανήκουν; ΧΑΙΔΑΡΙ, ΑΚΟΥΣ;

Γιατί εμείς, όμως, αποδεχόμαστε την μοίρα που μας όρισαν οι υπηρέτες των συμφερόντων; Όσοι μας θέλουν στις κάλπες μαζικά αλλά μετά δεν μας θέλουν ενημερωμένους και μονοιασμένους, χωρίς καν ενημέρωση διαδικτυακή των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Μήπως τώρα είναι η ώρα, να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ; Να καταλάβουμε ότι ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Χαϊδάρι Αφύπνιση Τώρα …Γιατί είτε βαριούνται να διεκδικήσουν και να διοικήσουν, είτε εξυπηρετούν άλλους αφεντάδες ..Αξίζουμε πολύ καλύτερα, Αξίζουμε Ενημέρωση, Σεβασμό, Ποιότητα Ζωής και η Πόλη Αξίζει να προοδεύσει. Για εμάς και για τα παιδιά μας, αυτούς που θα έρθουν για να Ζήσουν.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%973-%CE%9B%CE%A9%CE%A7?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/69%CE%9B%CE%96%CE%A9%CE%973-%CE%998%CE%92?inline=true

***https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%978%CE%9A%CE%A9%CE%973-%CE%96%CE%93%CE%A6?inline=true