Καλοκαιρινές διακοπές, ΞΑΝΑ!!για να νοικιάσει επιτέλους το Αίθριο, την δεύτερη φορά!

Το ήθελαν καφετέρια *, δίπλα στη δημοτική βιβλιοθήκη. Και έτσι έφεραν σε προηγούμενη συνεδρίαση την έγκριση εκμίσθωσης. Μετά την καταψήφιση, τώρα ξαναφέρνουν το θέμα, μόνο”Κυλικείο“.

Ο επίμονος εκμισθωτής, ο δήμος μας δηλαδή. ΞΑΝΑφέρνει στο δημοτικό συμβούλιο,στην προσεχή συνεδρίαση, την εκμίσθωση της κατασκευής. Αυτό το μικρό πρώην αυθαίρετο, τώρα πλέον τακτοποιηθέν, τα 67,87 τμ., αλλού η λάντζα, αλλού το WC. Για την ακρίβεια στο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης θα μαγειρεύουν, εκεί και οι τουαλέτες, μία ακόμη για ΑμεΑ.

Τη πρώτη φορά έφυγαν θυμωμένοι, τώρα θα πάνε διακοπές;

Στις 29-1-2020 ( σύμπτωση κι αυτή! η επίμαχη προσεχή συνεδρίαση στις 29/7/2021 ) Τέλος πάντων με την απόφαση 4/2020 δημοτικού συμβουλίου, στην οποία αποφασίσθηκε η εκ νέου εκμίσθωση. Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής τους αποχώρησαν. Οι συνδυασμοί Σελέκου-Θεοφίλη-Σπηλιόπουλου- και οι δύο δημοτικοί Σύμβουλοι του κ Κέντρη με σύνολο ψήφων 17 -και έτσι έμειναν 16 σύμβουλοι να ψηφίσουν- πολύ βολικά . Αποχώρησαν σε εκείνη τη συνεδρίαση ενώ ήταν όλοι παρόντες στην αρχή , και οι 33. Δηλαδή πολύ βολικά αποχώρησαν στο 1 ή 2 θέμα ενώ το επίμαχο θέμα ήταν 4ο (τελικά 3ο θέμα , σελίδα 206 των πρακτικών της 29ης/1/2020 , ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έγκριση εκμίσθωσης ή μη Κυλικείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη) ***

Κανένας δεν μίλησε παλαιότερα,όταν επέκτεινε ο ιδιώτης μισθωτής, όταν κατασκεύαζε χωρίς άδεια (πως θα μπορούσε να εκδώσει οικοδομική άδεια άλλωστε αφού είναι δημοτικό ακίνητο). Όταν μείωνε τον χώρο Πρασίνου, τον χώρο που ανήκει σε όλους τους δημότες. Τα πιθηκάκια με μάτια κλειστά,δεν πρόσεξαν πως από το αρχικό κτίριο των 156 τ.μ., προστέθηκαν άλλα 517 **. Ούτε το θαύμα της Κανά! Τότε 2010-2012. Δημοτική Αρχή Μαραβέλια.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Μετά το συμβάν, ξυπνάνε και διαμαρτύρονται. Έτσι μένουν ζωντανοί για τις επόμενες εκλογές. Να έχουν ένα λόγο να καταγγέλουν βρε αδελφέ!! Το Θαύμα στο Χαϊδάρι- είναι παγκοσμίως μοναδικό!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά, αφού έγινε γνωστό ότι πλέον προχωρά η δημοτική αρχή σε εκμίσθωση καφετέριας-αναψυκτηρίου-εστιατορίου. Με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο, κατόπιν αδείας του Δήμου (σώπα καλέ, σοβαρά;) Και τιμή έναρξης 700 ευρώ. ‘ Τότε διαμαρτυρήθηκαν, “είπαμε να κάνουμε υποχωρήσεις για κυλικείο όχι όμως και καφετέρια!! οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”.

Οι ρόλοι δεν πείθουν πια κανένα και καμία

Εκαναν την ανάγκη, φιλοτιμία βέβαια. Γιατί αν ήθελε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δημοτική αρχή . Ο αγωνιστής ΚΚΕ, ντε, πρώην Δήμαρχος κος Σελέκος, θα είχε μεταφέρει τη δημοτική βιβλιοθήκη και στο μικρότερο κτίριο. Τότε το 2019, αν θυμάστε, λίγο πριν τις εκλογές. Και έτσι τώρα δεν θα είχε δικαιολογία για ενοικιάσεις ο κος Ντηνιακός. Τι να νοικιάσει; το συντριβάνι; Τα πλατάνια; (αυτά μετά -έχουμε καιρό στην επόμενη θητεία;)

Γιατί αν ήθελαν την δημοτική βιβλιοθήκη, σε χώρο ασφαλή και όμορφο. Θα είχαν φροντίσει τότε και για επισκευές στα κτίρια και στον προαύλιο χώρο αλλά και στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο. Τώρα όλη η πλατεία Δημοκρατίας με το συντριβάνι, είναι μια αφρόντιστη παρατημένη και βρώμικη πλατεία. Όσο για την παιδική χαρά που τώρα εγκατέστησε τρία ψευτο–όργανα ο εργολάβος, όλοι και όλες καταλαβαίνουμε, μάτια ανοικτά έχουμε. Η απόδειξη της προχειρότητας της σημερινής δημοτικής αρχής. Πολύ βολική πάντως η χρονική συγκυρία της εκμίσθωσης με την παιδική χαρά. Τυχαίο; όπως και η παιδική χαρά τώρα ανακατασκευάσθηκε στο κολυμβητήριο. Οι πρόβες ιδιωτικοποίησης ξεκινάνε δίπλα στις παιδικές χαρές; (Πλατεία Δημοκρατίας-Κολυμβητήριο-Παλατάκι..)

Γιατί αν ήθελε η αντιπολίτευση,(ΚΚΕ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) θα είχε χαλάσει τα σχέδια εκμίσθωσης από την αρχή. Από το 2020, σε εκείνη την επεισοδιακή μαραθώνια συνεδρίαση. Στην οποία ακούστηκαν πολλά και καθόλου κολακευτικά συμπεράσματα δεν εξήχθησαν. Για τους πρωταγωνιστές και τους υποβολείς τους. Αφού έβγαλαν τα εσώψυχα τους, τις έριδες από τα παλιά, μετά έφυγαν πολύ βολικά, της αντιπολίτευσης τα παδιά. Μετά δεν έγινε θέμα, από κανέναν γιατί αποχώρησαν όλοι τόσο βιαστικά. Κανένας δεν είπε “που πάτε βρε παιδιά;” Υπάρχουν θέματα σοβαρά προς ψήφιση. “Καλά ξεκατινιαστήκατε, ποιός έχει πιο πολλά ακίνητα και μετρητά και ποιά κυρία απειλήσατε στα κρυφά και φανερά.” Λες να μην ξέρουμε ότι οι εκφοβιστές έχουν πρόσωπα πολλά (και γελαστά και τραγουδιστά και κουνιστά και υψηλά και χαμηλά) . Μήπως γιατί η τσεπούλα είναι η μόνη υπεύθυνη για τον σαματά;

Μένουν Ζωντανοί στη Σκηνή

Έχει γίνει πλέον κατανοητό και στον πιο αφελή, ότι όλα είναι ” για τα μάτια του κόσμου” . Και μετά την παράσταση, όλοι είναι μια “όμορφη ατμόσφαιρα” και παρέα πάνε για το φαγοπότι ή ξεχωριστά. Κουραστήκαμε για σένα δημότη, ΞΑΝΑ!

Πρόσωπα με μάσκες, χαρακτήρες καρικατούρες. Μικροί , δειλοί, μοιραίοι …για άλλη μια φορά.. Όχι άβουλοι δεν είναι Ίσα-ίσα περισσή βούληση υπάρχει. Για την εξυπηρέτηση των πελατών τους και μόνον. Ζωντανοί ως τις επόμενες εκλογές.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!! ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

*https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9D7%CE%A7%CE%A9%CE%973-%CE%A8%CE%A32?inline=true

**https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%99%CE%9F5%CE%A9%CE%973-%CE%94%CE%A3%CE%A7?inline=true