Περί εργολαβίας οδών και γιοφυριών και τοπικών τζιτζικιών

Μόνο στο Χαϊδάρι γίνονται αυτά, 72.658,31 ευρώ.

Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο 27/7, καλείται το κυρίαρχο Όργανο Διοίκησης του Δήμου, να εγκρίνει τον 1ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα για πληρωμή 72.658,31 ευρώ, της Απευθείας Ανάθεσης του έργου ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ***.

Απορίας Άξιον πως θα εγκριθεί μια παραπλανητική εισήγηση*****. Για να πληρωθούν έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί, όπως αναφέρει ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας του Εργολάβου ****

Επισκευές Φθορών στο Οδικό Δίκτυο χωρίς Οδοποιϊα

  1. Επειδή αρχικά αναφέρει σωστά την μελέτη 37/2022 «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» και μετά την μελέτη 25/2022 η οποία αφορά άλλο έργο *, ** . Η ανευθυνότητα της Υπογράφουσας και της Τ.Υ. είναι δεδομένη αφού κανένας δεν ελέγχει;
  2. Επειδή αναφέρει στο αντικείμενο της εργολαβίας ότι θα λάβουν χώρα οι επισκευές στις οδού Ιερού Λόχου για επιστρωμένη από κυβόλιθους επιφάνεια της οδού και στην οδό Πλουτάρχου θα διαμορφωθούν δίοδοι πρόσβασης ΑΜΕΑ, θα γίνει ο απαραίτητος αναβιβασμός, καταβιβασμός φρεατίων και η αποκατάσταση σε όσα σημεία απαιτούνται. Μόνο που όποιος περπατήσει στις οδούς θα διαπιστώσει ότι μόνο οι κυβόλιθοι στη Πλουτάρχου στο φανάρι με Ρίμινι, έχει αντικατασταθεί με σκυρόδεμα μόνο. Δρόμοι επισκευάζονται τμηματικά και επιλεκτικά;
  3. Επειδή στην οδό Τήνου μόνο ένα κομμάτι έχει τσιμεντοστρωθεί. Δρόμοι και δρομάκια;
  4. Επειδή στις Επιμετρήσεις **** του 1ου Ανακεφαλαιωτικού δεν συμπεριλαμβάνονται δίοδοι πρόσβασης ΑΜΕΑ, ούτε εργασίες για αναβιβασμό-καταβιβασμό φρεατίων. Οι προβλεπόμενες πλακοστρώσεις 40Χ40 στον αρχικό προϋπολογισμό δημοπράτησης, τώρα είναι μηδενικές. Δρόμοι χωρίς προσβάσεις Πεζών;
  5. Επειδή 552, 35 τετρ. μέτρα πλάκες πεζοδρομίου αποξηλώθηκαν όπως αναφέρει ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας. Αλλά ούτε μία πλάκα πεζοδρομίου δεν αναφέρεται στις εργασίες ότι τοποθετήθηκε. Δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια;
  6. Επειδή Έργα Οδοποιίας δεν αναφέρονται πουθενά. Είτε στον αρχικό προϋπολογισμό είτε τώρα στον Ανακεφαλαιωτικό. Δρόμοι χωρίς Οδοποιϊα;
  7. Επειδή δεν έχει προβλεφθεί Εργοταξιακή Σήμανση αλλά και κυκλοφοριακή μελέτη σήμανσης. Τοποθέτηση συστημάτων πληροφόρησης και ρύθμισης (πινακίδων και διαγραμμίσεων σήμανσης και άλλων σχετικών στοιχείων προειδοποίησης) .Οδοί και έργα χωρίς Πινακίδες;
  8. Τέλος 950 τετραγωνικά μέτρα Βιομηχανικού δαπέδου με 950 τετραγωνικά μέτρα αποστατήρες σιδηροπλισμού σκυροδεμάτων με μόνο 9,79 τετρ. μέτρα ξυλότυπων (ιδεατή ελεύθερη, τελική επιφάνεια του σκυροδέματος) σημαίνει ότι κάτι πολύ λάθος έχει επιμετρηθεί.

Γιατί είναι Όλοι Μαζί, σπαταλώντας τα Λεφτά των Δημοτών σε εργολαβίες Καλοκαιρινές

Κανένα Πρόβλημα για τον Δήμαρχο Ντηνιακό γιατί η Καθετοποιημένη Αντιπολίτευση είναι Εδώ. Κόπτεται για Ζωές και κατηγορεί ως Τοπικούς Εισαγγελείς και βολεύεται με φωτο σε εργολαβίες υπαίθριες, ευάερες και ευήλιες. Περνάει Περνάει η Μέλισσα, τα εργολαβικά μελισσόπουλα δουλεύουν υπερωρίες στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με επίκληση στις ευαίσθητες ψυχές των αδαών και άδολων ψηφοφόρων. Η κοινωνία της Τοπικής Φεουδαρχίας με Τζιτζίκια-Φιόγκους κομματικούς δημοτικούς συμβούλους, δουλεύει ασταμάτητα όλο το χρόνο. Η εργολαβία δουλεύει για άμισθους αντιδημάρχους και έμμισθους συνεργάτες.

Επειδή δεν έχω λάβει τη σχετική μελέτη 37/2022 παρότι εχω αιτηθεί ακόμα και με διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη. Από το Γενάρη του 2023 αιτούμαι την Μελέτη του Έργου. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι τι κάνουν; “Είναι καλά και μας χαιρετούν.” Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι στους οποίους απευθύνθηκα αρχικά για τη Μελέτη δήλωσαν αδυναμία.

Ελπίζω αυτή αδυναμία να συνεχισθεί και να μην εγκριθεί ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας του έργου που δεν έγινε ποτέ, αλλά πληρώνει παράνομες αποξηλώσεις και πλακοστρώσεις στο Παλατάκι. Πάλι στραβά μάτια κάνουν και οι φωτο στα γιοφύρια τα άχρηστα και ημιτελή, είναι αρκετές για να κατανοήσουμε τι πλέκεται στα κουβάρια Υψηλών και Χρωματιστών Εργολαβιών.

ΥΓ τελικά η απόφαση πέρασε γιατί ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ “”ΛΕΥΚΟΙ”” ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΤΗΝΙΑΚΟ . Αν είχαν ψηφίσει ΚΑΤΑ , η απόφαση δεν θα περνούσε.Αν και ειχα αποστείλει ενημέρωση στους επικεφαλής, την προηγούμενη ημέρα του δημοτικού συμβουλίου. Αν και είχα ζητήσει από τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας να μου υποδείξουν που έχουν γίνει οι εργασίες.

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ …για το Δήμαρχο και όπου Υπάρχει Καπνός …υπάρχει και Κόκκινη Φλόγα….

Πέρασε το Θέμα “”Επί συμμετεχόντων (21) Δημοτικών Συμβούλων, σε σύνολο (21) ψηφισάντων (10) ψήφισαν υπέρ, (7) ψήφισαν κατά και (4) λευκό, το Δημοτικό Συμβούλιο”

-Στην τοποθέτησή του ο Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μ. Σελέκος δήλωσε ότι καταψηφίζουν το θέμα.- Στην τοποθέτησή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» κ.κ. Α. Βίτσα & Δ. Αλεξάκης δήλωσαν ότι ψηφίζουν λευκό.

Στην τοποθέτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Χαϊδάρι Αναγέννηση» κ. Ι. Θεοτοκάς δήλωσε ότι καταψηφίζει το θέμα.

-Στην τοποθέτησή του η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση» κ. Α. Γκανά-Ρηγάκη δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό.

-Στην τοποθέτησή της, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μ. Κοντογιάννη, δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό.

Οι παρατηρήσεις, θέσεις και προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, καταγράφονται

https://diavgeia.gov.gr/doc/63%CE%960%CE%A9%CE%973-%CE%A4%CE%95%CE%97?inline=true


ΠΗΓΗ

Μόνο ένα έργο σχετικά με οδούς, έχει κατακυρωθεί κατόπιν διαγωνισμού στον Ανάδοχο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που αφορά Αμιγώς τα Πεζοδρόμια και Μόνον. “Το έργο αφορά στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, δηλαδή τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του ασφαλτοτάπητα από τον κόμβο της 7ης Ε.Ο. (Κέντρο Υγείας Μελιγαλά) προς πλατεία Αγ. Ιωάννου έως τα συμβολή της οδού Μπούντου με την 7η Ε.Ο. στο Δήμο Οιχαλίας. Σκοπός του έργου είναι ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης θα δοθεί στους πολίτες για ολοκληρωμένη χρήση ένας χώρος καλαίσθητος και λειτουργικός. Για το λόγο αυτό, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής: Αντικατάσταση ολόκληρου του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού, Φύτευση – Άρδευση στα σημεία των υπό κατασκευή πεζοδρομίων που έχουν επαρκές πλάτος και Κατασκευή νέων κρασπεδορείθρων και επανακατασκευή των πεζοδρομίων.”

****Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας

*****ΕΙΣΗΓΗΣΗ

***ΣΥΜΒΑΣΗ «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ»

*Μελέτη 25/2022 «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΚΡΑΣΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

** Σύμβαση έργου για τη Μελέτη 25/2022 «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΚΡΑΣΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»