Χώμα να γίνει;

Ηταν μια Πράσινη Πλατεία, πριν αναλάβει η διοίκηση Ντηνιακού

Αφού δεν κατάφερε, παρά τις δύο προσπάθειες, να νοικιάσει το κυλικείο στο πρώην ΑΙΘΡΙΟ. Δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη Πλατεία Δημοκρατίας. Στη καρδιά της πόλης, στον ιστορικό πεζόδρομο Καραϊσκάκη.

Επειδή το αφήγημα του Δημάρχου κου Ντηνιακού και του Αντιδημάρχου κου Καρατζαφέρη ήταν ότι θα ζωντανέψει η πλατεία μόνο αν νοικιάσει το κυλικείο. Μα η πλατεία ήταν και είναι ζωντανή παρά τις επίμονες προσπάθειες τους να την αποτελειώσουν.

Ο λόγος για τον οποίο επανέρχομαι στην όμορφη και καταπράσινη πλατεία, είναι γιατί μεταμορφώνεται σε χωμάτινη πλατεία. Με ευθύνη της Υπηρεσίας Πρασίνου, Αντιδημάρχου και Δημάρχου. Οι δημότες το βλέπουμε και διαμαρτυρόμαστε. Τελικά η δημοτική Αρχή έχει σχέδιο ολικής καταστροφής; η Αντιπολίτευση κοιτά και χειροκροτά; Τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη;

Αιτία οι εργασίες που γίνονται, εδώ και ένα τρίμηνο περίπου. Τι εργασίες είναι αυτές; Ξερίζωμα και αφάνιση φυτών και θάμνων. Μισο- ξεριζωμένη η κλαίουσα Ιτιά (φωτο άρθρου) , μένει να περιμένει τον πλήρη αφανισμό της. Πάει και το αυτόματο πότισμα, αυτό που πότιζε και τις πλάκες για χρόνια. Ακόμα και τα παγκάκια έχουν χαλάσει. Τα δένδρα, τα οποία έχουν σηκωθεί οι ρίζες τους, είναι θέμα χρόνου να πέσουν από δυνατό αέρα ή βροχή.

Στην πλατεία, βλέπουμε να γίνονται κατασκευές, χαμηλά τοιχία στα πρώην κατάφυτα με χαμηλούς θάμνους και λιγούστρα, παρτέρια. Και τα παιδιά πέρναγαν ανάμεσα, χωρίς εμπόδια να σκοντάφτουν, στο παιχνίδι τους. Πλέον μόνο τσιμέντο υπάρχει και χώμα. Όχι κηπόχωμα. Και όσα φυτά έμειναν είναι ξεραμένα. Οι πλάκες στους διαδρόμους πεζών, έχουν φουσκώσει ή απλά φαγωθεί. Από τον όγκο του χώματος το οποίο είχε τοποθετηθεί πριν να μεταφερθεί στα παρτέρια. Για τον ίδιο λόγο και τα παγκάκια έχουν φθορές.

Ο Σχεδιασμός της Ολικής Καταστροφής

Από τα 118 σημεία Πρασίνου τα οποία αναφέρει ο Δήμαρχος κος Ντηνιακός, είναι και η Πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο και σήμερα Δημοτική Βιβλιοθήκη).

Για πόσο ακόμα θα αντέξει; Η συνεχής και συστηματική παραμέληση των δένδρων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή.

Τα δένδρα έχουν αφεθεί χωρίς νερό αφού καταστράφηκε το αυτόματο πότισμα. Οι ρίζες τους έχουν βγει στην επιφάνεια. Την κλαίουσα ιτιά, έχουν αφήσει μισή. Μένει να αιωρείται έως ότου τη ρίξει ο αέρας ή το χέρι του υπαλλήλου. Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κοιτά και τρίβει τα χέρια με ικανοποίηση; Άλλη μια επιτυχία για την Απευθείας Ανάθεση για προμήθεια νέων φυτών-δενδρυλλίων-κηποχώματος-χλοοτάπητα-αρδευτικού υλικού;

Η πλατεία είναι τόπος συνάντησης και πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί χώροι με παγκάκια και σκιά. Μια Πράσινη πλατεία με αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις και κηποτεχνικές εργασίες, προσελκύει τον κόσμο. Υπάρχουν εταιρείες αρχιτεκτονικής τοπίου, γιατί δεν ανατέθηκε η εργασία; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις αρχιτεκτόνων, μέσω ΟΑΕΔ ; Μόνο για φυτώρια ιδιωτικά και προμήθεια φυτών από φίλους; Γιατί το ΑΙΘΡΙΟ είναι μια ζωντανή πλατεία. Μέχρι που αποφάσισε ο Δήμος να την νεκρώσει κυριολεκτικά;

Πότε αποφασίσθηκε και σε ποιά συνεδρίαση και με ποιά μελέτη, να γίνουν εργασίες στη πλατεία;

Να μην τους περάσει

Ραντεβού κάθε μέρα στο ΑΙΘΡΙΟ, μην τους αφήσουμε να τους περάσει. Γιατί αλλιώς θα μείνουμε με τα Πάρκα Τσέπης που διαφημίζει ο κος Καρατζαφέρης με 32.850 ευρώ δωρεά-κατασκευή. Με Βαθιά Αγάπη για τα Πάρκα Τσέπης και μόνον, Αυτοί. Χέρι-Χέρι ο Δήμαρχος με τον Καρατζαφέρη και τον Κέντρη. Στο ΚΗΜΔΗΣ είναι όλα τα παραστατικά και οι πληρωμές για τις απευθείας αναθέσεις τους.

Με Πείσμα και Αγάπη Εμείς, για την Πόλη μας. Κάθε μέρα, συνάντηση στο ΑΙΘΡΙΟ !!

ούτε εμπόλεμη ζώνη, στη δημοτική βιβλιοθήκη

Τα Πάρκα Τσέπης Αυτοί. Τα Πάρκα και οι Πλατείες της Πόλης Εμείς.