Ο μεγάλος ύπνος και ο τζίφος Ντηνιακού, για την προβλήτα 4..

Γιατί το ΣτΕ δεν έχει αρμοδιότητα, καλέ μου. Τώρα που το θυμήθηκες, μόνο να καθυστερήσει την υπογραφή της σύμβασης, μπορεί!

Γιατί όπως είπαν και από το ΣτΕ” Η αδυναμία αυτή δεν μπορεί να αρθεί ευχερώς σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως του εν λόγω Δήμου, διότι η συμβατική μορφή της παραχωρήσεως δεν υπόκειται ευθέως σε ακυρωτικό έλεγχο»

Διότι ο οριστικός πλειοδότης, εφόσον ασκήσει στο υπό μεταβίβαση ακίνητο επιχείρηση ναυπηγείου, αποκτά αμέσως, εκ του νόμου, δικαίωμα να του παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, η αποκλειστική χρήση του υφισταμένου αιγιαλού και του θαλασσίου χώρου, που βρίσκονται στο μέτωπο προς τη θάλασσα του υπό μεταβίβαση ακινήτου.”

Δηλαδή, ακόμα μια ιστοριούλα χασούρας, από τους συνήθεις ανευθυνο-υπεύθυνους..

Δημοτική Αρχή και Δημοτικό Συμβούλιο ΞΑΝΑ στη χασούρα , γυρνά.

ΟΧΙ !! Μολών Λαβέ κυρ – Επενδυτή !! this is HAI–DARI !

ΠΟΤΕ δεν θα πάρετε τη προβλήτα 4!! Δεν θα πατήσει πόδι Επενδυτή στα μπάζα που έφτιαξε ο Νιάρχος!! κι άλλα τέτοια ηρωικά συνθήματα ακούστηκαν στη συνεδρίαση, εκείνο το κρύο βράδυ του Φλεβάρη. Ωσπου είπανε το τελευταίο και έκλεισε η βραδιά :

Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό

Τι ήταν να ακουστεί, σηκώθηκε στο πόδι όλη η αίθουσα! Φιλιά -αγκαλιές-ιαχές! όλοι μια παρέα -αγκαλιασμένοι. Μεθυσμένοι με το ηρωικό κρασί της μεγάλης Επανάστασης, της προβλήτας 4. Χορεύανε ξέφρενα Σελέκος, Σπηλιόπουλος, Θεοφίλης, Κέντρης,Τοκατλίδη. Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Βαγγέλης. Ενθουσιασμός και αδελφοσύνη. Για το μεγάλο σκοπό . Να μην πατήσει πόδι ο Επενδυτής.

Το μανιφέστο παραπάνω έκλεισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και αφού έκλεισαν την απόφαση 20/13-2-2020, με το “Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό” Μετά έσβησαν το φως. Και πήγαν για ύπνο. Ελαφρύ και αδιατάραχτο.

Κουράστηκαν με τους χορούς. Το’ριξανε στον ύπνο. Έκτοτε ξυπνούν μόνο για να ψηφίσουν υπέρ καποιων δικών τους, να πουν λόγια μεγάλα, πύρινες κορώνες αντιπολίτευσης να ακουστούν, να τσακωθούν και μετά να αλλάξουν το πλευρό, ΞΑΝΑ .

Τώρα που ξύπνησαν μετά το διαγωνισμό. Δεύτερο διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2021, ο πρώτος άγονος. Γιατί έρχονται εκλογές και πρέπει να πουλήσουν παραμύθι, το κουκί και το ρεβύθι. Κάνανε μια προσφυγή στο ΣτΕ, να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Και τα καθρεπτάκια πάνω, ΞΑΝΑ.

Κατόπιν Εορτής

Μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό.”

Και χαίρονται τώρα γιατί μετά την προσφυγή, το ΣτΕ αποφάσισε να μην υπογραφεί η  σύμβαση προσωρινά, για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στο οποίο περιλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Προκοπίου,  η οποία αναδείχθηκε πλειοδότης στους διαγωνισμούς για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Και προσελήφθη ο καθηγητής Κοντιάδης, με 4.960,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για την προσφυγή. Δεν παίζει εδώ ο Δήμαρχος. Για το καλό της πόλης, πληρώνει κι ας ειναι σχεδόν ή εντελώς χρεωκοπημένος . Ο Δήμος όχι ο νυν και οι πρώην Δήμαρχοι, μην μπερδεύεστε.

Αυτοί είναι πάμπλουτοι. Εμάς φτωχαίνουν και χάνουμε δένδρα, χώρους Πρασίνου, θάλασσες, δρόμους, πεζόδρομους. Ποιότητα Ζωής λέγεται και οι φτωχοί πληρώνουν την ρύπανση. Εμείς δηλαδή.

Μεγάλα λόγια-Μηδέν πράξεις

Γιατί ο Δήμαρχος άφησε να περάσουν 18 μήνες; Γιατί άφησε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός; Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πίεσε, δεν απαίτησε, δεν κίνησε Γη και Ουρανό; Για να αποτραπεί, να αναβληθεί, να καθυστερήσει έστω, ο διαγωνισμός; Γιατί δεν υλοποιήθηκε η επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2020( απόφαση20/13-2-2020); *Οι παρακάτω ήταν οι ενέργειες στις οποίες αποφάσισε να προβεί το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε. Ομόφωνα :

Το ΔΣ Χαϊδαρίου αποφασίζει να συνεχίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τον αγώνα για ανάκληση ή ακύρωση της απόφασης αυτής.
Με εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.
Με την επιδίωξη συντονισμού ενεργειών με τους όμορους Δήμους και τον ΑΣΔΑ.
Με διοργάνωση περιοδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της παραχώρησης χρήσης της Προβλήτας 4 στον μελλοντικό
αγοραστή των Ναυπηγείων και σε περίπτωση μη ευοδώσης των παραπάνω κατάληψής της και διαρκής παραμονή σε
αυτήν μέχρι την οριστική και αμετάκλητη παραχώρησή της.
Το ΔΣ εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα παραπάνω.

Η Προβλήτα 4 πωλήθηκε, γιατί αποκοιμήθηκαν βολικά, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΣτΕ τώρα, σηκώνει τα χέρια ψηλά

“Η αδυναμία αυτή δεν μπορεί να αρθεί ευχερώς σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως του εν λόγω Δήμου, διότι η συμβατική μορφή της παραχωρήσεως δεν υπόκειται ευθέως σε ακυρωτικό έλεγχο» .

Αυτό ήδη σου είπε το ΣτΕ. Οχι έτσι απλά αλλά με πολλά νομικά και επεξηγήσεις, θα το επαναλάβει στην οριστική απόφασή του. Αλλά κυρίως στοιχεία. Γιατί επί στοιχείων και διατάξεων νόμων στηρίζονται οι αποφάσεις. Ερείδονται επι στοιχείων και δεν φείδονται των επεξηγήσεων. Απλά δεν μπορούσε να σου πεί ευθέως οτι δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι. Οπότε καθυστερεί την σύναψη σύμβασης, αφού Δήμε έκανες τον κόπο και πλήρωσες κοτζάμ καθηγητή. Καθρεπτάκια ΞΑΝΑ.

Και έτσι όταν ανοίξει τα χαρτιά το ΣτΕ, θα δει ότι ενώ είχες χρόνο Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Δεν προβήκατε σε νόμιμες ενέργειες, ενώ είχατε έννομο συμφέρον. Κοιμηθήκατε σαν τον λαγό. Και τώρα έρχεστε κατόπιν εορτής να μας ζητήσετε ακύρωση; Που ήσουν τοσο καιρό που είχες αποφασίσει και κινητοποιήσεις και ενημερώσεις και προσφυγές ; Ένα εξώδικο δεν είναι δικαστική ενέργεια . Είναι μια προειδοποίηση και εφόσον είδες οτι το εξώδικο δεν λήφθηκε υπόψιν  ως η ύστατη προσπάθεια εξώδικης επίλυσης της διαφοράς με την ΕΤΑΔ. Γιατί δεν προσέφυγες τότε, στο ΣτΕ; Τότε που ήταν ακόμα μια διαφορά μεταξύ Δήμου Και Δημοσίου και αρμοδιότητα του ΣτΕ.

Γιατί μετα την κατακύρωση του διαγωνισμού είναι πλέον διαφορά για τα αστικά δικαστήρια, όπως όλοι οι νομικοί ξέρουν. Και έτσι υπάρχει και το ερώτημα, τι σόϊ Δικηγόρος είναι ο Δήμαρχος ; Νύχτα πήρε το δίπλωμα; ή μήπως έκανε κι εδώ τα στραβά μάτια ;

Γιατί ο Δήμος Σαρωνικού, πρόλαβε;

Και θα πατούσες Δήμε Χαϊδαρίου, πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ για τις παραλίες στο Σαρωνικό

Το ΣτΕ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δήμου Σαρωνικού Κωνσταντίνο Κατερινόπουλο, έκρινε ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε., διάδοχος της “Εταιρείας Συμμετοχών Περιουσίας” Α.Ε., δεν μπορεί να διατηρεί την κυριότητα ακινήτων του Δημοσίου ή του ΕΟΤ τα οποία εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της νομοθεσίας, ούτε να διοικεί και να διαχειρίζεται ακίνητα που περιλαμβάνουν εντός αυτών κοινόχρηστα, εκτός συναλλαγής, τμήματα ζωνών αιγιαλών και παραλίας τα οποία χαρακτηρίστηκαν ή χαρακτηρίζονται Τουριστικά Δημόσια Κτήματα, ανεξάρτητα του χρόνου και του τρόπου που περιήλθαν σε αυτήν.

Σε περίπτωση που μέρος ακινήτου εμπίπτει σε μία από τις ανωτέρω εξαιρέσεις, η κυριότητα του μέρους του ακινήτου που δεν εμπίπτει σε μία από τις ανωτέρω εξαιρέσεις μεταβιβάζεται στην ΕΤΑΔ σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες αν ξυπνήσουμε μονομιάς, θα’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Δεν θέλουν να ξυπνήσουμε. Και να μάθουμε το εξής απλό:

Γιατί δεν ήθελαν να αποτρέψουν τον διαγωνισμό.

Γιατί είναι μια παρέα που δεν υπερασπίζεται το Δημόσιο Συμφέρον. Δεν υπερασπίζονται την διαφύλαξη προς κοινόχρηστη χρήση ενός πεζόδρομου, μιας πλατείας, ενός δρόμου και θα ασχοληθούν με την προβλήτα 4;

Ετσι θέλουν να νομίζουμε. Να πούμε “δεν βαριέσαι” Φταίει η κακιά μοίρα μας εδώ στα Δυτικά. Και οι βουλευτές που ψήφισαν.

Όμως στην πραγματικότητα συσκέπτονται και επιμένουν στη διαφύλαξη των συμφερόντων των πελατών τους. Και κάθε βήμα στην πόλη το αποδεικνύει. Και αν ήθελαν και τους βουλευτές θα είχαν πιέσει . Ξεσηκώνοντας τους δημότες όλης της Δυτικής Αθήνας. Μπορούσαν και δεν το έκαναν. όπως δεν υποστήριξαν το διαδικτυακό ψήφισμα, αν και συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε άκουσαν τον κο Τσατσαμπά, ούτε τον κ. Αρσένη. Αλλά δεν μας θέλουν ενωμένους, μας θέλουν μόνο πελάτες-ψηφοφόρους.

Πότε θα τους στείλουμε στον κάδο απορριμμάτων; Πότε θα καταλάβουμε ότι είναι μόνο περιτύλιγμα χωρίς περιεχόμενο; Ούτε η Ανακύκλωση δεν τους θέλει γιατί τα βασικά υλικά είναι μόνο σκουριά….

*https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%973-%CE%9B%CE%A9%CE%A7?inline=true