Όταν οι γειτονικοί δήμοι προοδεύουν, στο Χαϊδάρι ομφαλοσκοπούν

Μάλλον δεν έχουν προβλήματα οι αξιότιμοι και οι αξιότιμες, οι δημοτικοί σύμβουλοι μας. Μόνο κοκορομαχούν, έχουν αποκτήσει ειδικότητα.

Έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κωλυσιεργούν.  Η ανάπτυξη της πόλης μας, δεν είναι θέμα στο τραπέζι. Και εδώ και τόσους μήνες ασχολούνται με τις λεκτικές αψιμαχίες.  Ανακαλύπτουν αφορμές για αντιπαραθέσεις. Τα τέλη των καταστηματαρχών σήμερα, θέμα που δεν υφίσταται καν. Γιατί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει την μοναδική λύση. Τον Ιανουάριο ποιός απειλεί ποιόν ή ποιάν, λες και δεν ξέρουμε ότι στη πόλη μας, έτσι διοικούσαν για χρόνια. Απειλές από υπαλλήλους, αυταρχικές συμπεριφορές και επίδειξη ισχύος από δημότες με ειδικές σχέσεις με το προσωπικό του δήμου ή με τον δικό τους δημοτικό σύμβουλο. Ε και; σιγά μην κλάψουμε. Μην ξεχάσετε τον Αύγουστο,  ποιος θα πρωτοπάρει άδεια. Δημιουργία  εντυπώσεων  για τους λαϊκιστές.

Ναι μόνο για αυτό είσαστε. Απλοί λαϊκιστές. Γιατί καλοί και καλές μου, αφού τόσο νοιάζεστε για την επιβίωση των επαγγελματιών της πόλης. Για την ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής της πόλης, την ζωή όλων μας. Γιατί δεν συζητήσατε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, επί Σελέκου, το 2017 -2018, για τα προγράμματα:

1.Δράση Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου 1.900.000 ευρώ

1.500.000 ευρώ για Δήμο και 400.000 ευρώ για τοπικό εμπορικό σύλλογο.

Δράση Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου . Σύμπραξη Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας . Χρηματοδότηση 1.900.000 ευρώ. Τι χρειαζόταν ; μια αίτηση προς τον αρμόδιο φορέα. Μια σύμπραξη τοπικού εμπορικού  συλλόγου και Δήμου. Μια αρχή, που θα επέτρεπε να αναδειχθούν τα πολιτισμικά στοιχεία ,πολιτιστικά, ιστορικά, παραδοσιακά στοιχεία  που έχει η περιοχή μας.  Αναπλάσεις πλατειών, κατασκευές πεζοδρομίων, υπογειοποιήσεις καλωδίων κοινής ωφέλειας, αναβάθμιση υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργία χώρων στάθμευσης που  τόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει,  εγκατάσταση συστημάτων έξυπνου οδοφωτισμού, εγκατάσταση στεγάστρων, εργασίες ανάδειξης των ίδιων των καταστημάτων, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ που τώρα δεν υπάρχουν πουθενά στη πόλη, Free WiFi για τους καταναλωτές-επισκέπτες, φυτεύσεις πρασίνου και εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας, βελτίωση κινητικότητας, βελτίωση μικροκλίματος, αισθητικής αναβάθμισης, ορθολογικής διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

‘Ένα ξεκίνημα για τη πόλη μας, που θα μπορούσε ανατρέψει ριζικά την εικόνα που έχουμε σήμερα για  τις γειτονιές και να εκτινάξει την εμπορική αξία των καταστημάτων, την επισκεψιμότητα  με  παράλληλη σειρά πολιτιστικών δράσεων από το δήμο.

2. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ-ΒΑΑ) 2.800.000 ευρώ 

Καλές και Καλοί μου, γιατί δεν συζητάτε τώρα για τα 400.000 μόνο για την αναβάθμιση της οδού Φαβιέρου. Όταν από το Πρόγραμμα ΟΧΕ -ΒΑΑ Δυτικής Αθήνας,φορέας υλοποίησης ο ΑΣΔΑ. Ο ΑΣΔΑ λοιπόν στην μελέτη του (εξειδίκευση  στρατηγικής ΣΟΑΠ) αναφέρει  για τους δήμους  της Δυτικής Αθήνας “Κοινό χαρακτηριστικό όλων των «δια-δημοτικών αστικών αξόνων αποτελεί η ύπαρξη «ζωντανών» εμπορικών κέντρων, σημαντικών χώρων πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα, αλλά και η ύπαρξη εγκαταλελειμμένων εκτάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών (κυρίως πρώην παραγωγικών μονάδων).
Στο Διαδημοτικό Τόξο θα εφαρμοσθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις με έμφαση στην αστική και επιχειρηματική αναζωογόνηση και συνοδευτικές / στοχευμένες δράσεις διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Στα Βέλη θα εφαρμοσθούν διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις με έμφαση στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και, συνοδευτικές / στοχευμένες δράσεις αστικής αναζωογόνησης.
Συμπληρωματικά θα αναδειχθούν συγκεκριμένοι «κύριοι πόλοι ανάπτυξης» με έμφαση είτε σε συγκεκριμένους «θύλακες», είτε σε «ώριμα» εμπορικά-διοικητικά κέντρα, είτε συνδυασμό των ανωτέρω αφενός με αξιοποίηση υπερτοπικών πάρκων και αφετέρου με τη δημιουργία αρχαιολογικών / πολιτιστικών διαδρομών.”

  • Για την Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην Δυτική Αθήνα Ενδεικτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω παρεμβάσεις: Αστική αναζωογόνηση, βελτίωση της προσβασιμότητας και αναβάθμιση της επισκεψιμότητας στο ιστορικό κέντρο στο Δήμο Αιγάλεω 1,2 εκ. ευρώ
  • Παρεμβάσεις αστικής αναβάθμισης και βελτίωσης της προσβασιμότητας στο Δήμο Iλίου, Αστική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής των προσφυγικών πολυκατοικιών Ευαγγελίστριας Δήμου Περιστερίου 1.4 εκ. ευρώ
  • Δημιουργία δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Πετρούπολης 880.000 ευρώ.
  • Αστική αναζωογόνηση του Δήμου Χαϊδαρίου, Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου για την ενίσχυση της εμπορικότητας και της επισκεψιμότητας, 40.000 ευρώ.

Πρόγραμμα ΟΧΕ-ΒΑΑ μέσω ΠΕΠ-ΕΣΠΑ   7.300.000 ευρώ

και πάλι ο ΑΣΔΑ ” διαφοροποίηση του «εργαλείου» της ΟΧΕ /ΒΑΑ, ειδικά για τη Δυτική
Αθήνα” .Μετά από πρόσκληση και συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων, το 2018, χρηματοδοτεί έργα στο Περιστέρι 3,55 εκ. ευρώ , στους Αγίους Αναργύρους 3,4 εκ. ευρώ και στο Χαϊδάρι 130.000 ευρώ για το μουσείο εθνικής αντίστασης, αλήθεια πότε θα υλοποιηθεί;

  • Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τσαλαβούτα του Δήμου Περιστεριού
    Προϋπολογισμός Δ.Δ. : 1,55 εκ. Δικαιούχος : Δήμος Περιστερίου
  • Συμπλήρωση Δικτύου Ομβρίων στην περιοχή Γεροβουνό, Προϋπολογισμός Δ.Δ. :
    2,2 εκ. Δικαιούχος : Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού
  • Έργο : Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Περιστερίου Προϋπολογισμός Δ.Δ. :
    2.1 εκ € Δικαιούχος :Δήμος Περιστερίου
  • Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στην κοινότητα Καματερού του Δήμου  Αγίων Αναργύρων-Καματερού:Προϋπολογισμός Δ.Δ. :1,3 εκ
    Δικαιούχος :Δήμος Αγίων Αναργύρων

    Έργο :Δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Προϋπολογισμός Δ.Δ. : 130.000 €
    Δικαιούχος : Δήμος Χαϊδαρίου

Χρηματοδότηση από ΕΤΠΑ ΚΑΙ ΕΚΤ

  1. Διαδημοτική Εταιρική Σχέση για την Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας με αξιοποίηση της ΟΧΕ/ΒΑΑ», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και το Ε.Κ.Τ..απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου 62 του 2018
  2. Ανάπλαση οδού Φαβιέρου και τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και λαμπτήρων led και εξοικονόμησης ενέργειας 250.000 ευρώ.
    Ενεργειακή αναβάθμιση, εφαρμογή Α.Π.Ε. σε σχολικά κτίρια 900.000,00 ευρώ.
  3. Αστική Αναζωογόνηση του Δήμου Χαϊδαρίου – Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου για την ενίσχυση της Εμπορικότητας και Επισκεψιμότητας 430.000,00 € και άλλα…

Που βρίσκονται αυτές οι εντάξεις έργων; προχωρούν; Για αυτά συζητείστε, μπορείτε;

Λεφτά υπάρχουν

Η υλοποίηση των δράσεων/έργων γίνεται μέσα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία η Ε.Ε. τα χρηματοδοτεί με τα Ταμεία που έχει δημιουργήσει και τα οποία ενισχύουν συγκεκριμένες δράσεις ανάλογα με την αποστολή τους. Τα ταμεία αυτά είναι:

• Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),
• Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)
• Το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ)
• Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Γεωργικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)
• Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ)

και προγράμματα της Ευρώπης urbact, jasper, EEF-C και άλλα.

Ποιά πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στη ταράτσα;

Θέλουμε Δημοτικό  Συμβούλιο να αποφασίζει και να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα,  έργα για την πόλη  μας. Και υπαλλήλους με γνώσεις  και ενημέρωση και συνεχή επιμόρφωση. Για αυτό εκσυγχρονίστε τον ΟΕΥ και προσλάβετε ανάλογες ειδικότητες στη Τεχνική Υπηρεσία. Όχι εργάτες για τη καθαριότητα. Επιστήμονες και τεχνοκράτες που θα δουλεύουν 8ωρο ουσιαστικό και να αποδίδουν έργο για την πόλη. Σε όλες τις διευθύνσεις, προσλήψεις έξυπνες. Και την αρχή της νομιμότητας. Όσο οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, η πόλη είναι σε εκτροπή. Για αυτό και δεν προοδεύει.

Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες, χαντράκια  και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Παραμύθα τέλος. Είμαστε στον πάτο. Έχουμε μείνει τελευταίοι..εκτός κι αν αυτό είναι το σχέδιο σας. Ο αφανισμός των δημοτών.

ΥΓ και μια και λέμε για απλωμένη μπουγάδα. Απαγορεύεται η μπουγάδα να απλώνεται έξω από τα μπαλκόνια. Αστυνομική διάταξη 6/1996 .Μέτρα  ευταξίας και ευκοσμίας. Δεν είμαστε χωριό, επιτέλους …νοικοκυριά για τα μανταλάκια.